Samarbejder i Pilegården

I Pilegården har vi flere samarbejdspartnere, foreninger og grupper som arrangerer faste events i tæt samarbejde med huset. Hvis dette er noget du tænker at din forening skal være med til, så kontakt endelig Pilegården via kontaktformularen i bunden af siden

Pilegården har nogle retningslinjer for samarbejde og arrangementer i huset. Dem kan du læse mere om herunder:


Det skal du vide om Pilegården
Vores fokus er at skabe et hus hvor man kan komme og hænge ud, hvor man kan deltage i aktiviteter med andre unge og hvor man kan være med til at skabe events og arrangementer for og med andre unge i Brøndby. Vi ønsker at opbygge selvværd og engagement blandt de unge som er tilknyttet Pilegården og brugere af vores tilbud og aktiviteter.

De rammer inkluderer et café miljø med køkken, borde, sofaer, scene og storskærm – et samtalerum – et afslapningsrum med playstation og tegneserier – et idéværksted til møder og kreative processer – en kælder med værksted – et e-sports computerrum – et professionelt musikstudie og øvelokale. 

Pilegårdens faciliteter er tilgængelige for husets brugere og foreninger i åbningstiden, og uden for åbningstid efter aftale.  

Hvordan er en forening forankret i Pilegården
Foreninger som er forankret, eller afholder aktiviteter og events, i Pilegården har mulighed for at bruge husets faciliteter i overensstemmelse med konkrete aftaler som indgås mellem et eventuelt brugerråd, husets koordinator og foreningens repræsentanter. Foreninger underskriver en samarbejdsaftale med Pilegården så aftalen er helt klar mellem parterne.

Kommunikation og samarbejde
I Pilegården kommunikerer vi ærligt, nærværende og menneskeligt. Vi er nysgerrige på vores medmennesker og deres udgangspunkt, og søger altid at skabe gode rammer for dialog og fælles forståelse. Taler vi forbi hinanden eller opstår der konflikt søger vi at finde tilbage til den fælles forståelse. Hvis man oplever at der er uoverensstemmelser foreningerne imellem må man meget gerne tage fat i Pilegårdens koordinator Marie, så uoverensstemmelserne kan blive løst.  

Koordinering af husets kalendere, lokaler og aktiviteter bliver varetaget af Pilegårdens koordinator, og det er derfor hende man skal booke sig ind hos hvis man skal afholde arrangementer.  

Generelle rammer og regler

  • Pilegården er baseret på rummelighed, sam-skabelse og nærvær. Det er vores hus, og vores ansvar at huset er rart for alle at være i – både dem som har brug for at deltage og dem som har brug for en hverdagspause. Vi forventer at foreninger i Pilegården møder alle brugere med rummelighed, nysgerrighed og respekt, og accepterer ikke nogen form for diskrimination på baggrund af køn, seksualitet, minoritet, førlighed, religion etc.
  • Der er nul tolerance over for indtagelse af euforiserende stoffer på Pilegårdens matrikel.
  • Pilegården er en arbejdsplads, og vi forventer derfor at huset er rart at møde ind til for vores medarbejdere. Derfor er der lavet en drejebog for afvikling af aktiviteter uden for almindelig åbningstid som vi henviser til at man tager udgangspunkt i, særligt i forhold til rengøring og placering af møbler. Denne kan printes og fremsendes, og hænger i lamineret form på tavlen i gangen.
  • Pilegården er et kulturhus, ikke en klub, og det er drevet af både de frivillige og ansatte. Og som i alle andre kulturhuse er der behov for at skabe en følelse af fælles ansvar for et hus som kan rumme så bredt og favnende som muligt. Pilegården er derfor ikke et sted man efterlader som man fandt det, det er et sted man efterlader pænere end man fandt det. Pilegården er et sted man passer på, så vi kan få lov til at gøre det federe og bedre hele tiden, i et bredt samarbejde.
  • Hvis man afholder en fest eller i anden forbindelse har salg og indtagelse af alkohol ved et arrangement er det op til foreningen eller arrangøren at sikre sig at der ikke er udskænkning af alkohol til unge under 18.
Det er vigtigt at foreninger og grupper som er aktive i Pilegården kan erklære sig enige i vores rammer og retningslinjer før vi opstarter samarbejde.


Er din forening nysgerrig på Pilegården? Så skriv til os!

Følgende foreninger og samarbejdspartnere er aktive i Pilegården - klik på logo'erne for at læse mere:

Korsdalsvej 136 - 2605 Brøndby